Indemnització a una treballadora per fumigacions

Indemnització a una treballadora per fumigacions

El Ministeri de Treball indemnitzarà una treballadora de la Tresoreria de la Seguretat Social a Granollers incapacitada per fumigacions. L’any 2004 ja li van concedir la llarga malaltia per accident laboral


Carmen Gómez de Bonilla, que és de l’Ametlla, aquest dimecres a la Porxada
Griselda Escrigas

L’Audiència Nacional ha condemnat el Ministeri de Treball a indemnitzar amb 100.000 euros una dona que va quedar incapacitada a causa d’una sensibilitat química múltiple que va patir per estar exposada a productes fumigadors a l’oficina de la Seguretat Social de Granollers on treballava.

En la seva sentència, l’Audiència reconeix el dret de la dona, representada pel bufet d’advocats Col·lectiu Ronda, a ser indemnitzada per l’administració per ser la responsable de la falta de mesures de seguretat i higiene al seu lloc de treball.

La empleada treballava en una administració de la Tresoreria General de la Seguretat Social de Granollers i va acabar desenvolupant una síndrome clínic múltiple amb trastorns dermatològics, endocrinòlegs, fatiga i dificultat neuropsicològica de tipus frontal, a causa de diversos tractaments amb plaguicides que es van realitzar en el seu lloc de treball.

Com a conseqüència d’aquella síndrome de sensibilitat química, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va reconèixer a la dona la invalidesa permanent absoluta.

L’Audiència Nacional ha obligat ara al Ministeri de Treball a indemnitzar la treballadora, pels perjudicis derivats de l’actuació de la Tresoreria de la Seguretat Social “en allò que suposa un mal funcionament del servei públic”.

La síndrome de sensibilitat química múltiple (SSQM) és una malaltia provocada per l’exposició continuada a agents tòxics que, segons estudis recents, pot afectar poc o molt al 12% de la població.

Font: http://www.el9nou.cat/noticies_v_0/18795/ministeri_treball_indemnitzara_una_treballadora_tresoreria_seguretat_social

Sorry, the comment form is closed at this time.

PATROCINADORES - COLABORADORES - INSTITUCIONES